Theorie-certificaten, rijbewijzen, code 95 en examenuitslagen langer geldig

Theorie-certificaten, rijbewijzen, code 95 en examenuitslagen langer geldig

De coulanceregeling is opnieuw verlengd. Dit betekent dat ook theoriecertificaten die vanaf 1 mei verlopen tot zeven maanden langer geldig blijven. Door de gevolgen van de lockdown is de kans namelijk groot dat niet iedereen praktijkexamen kan doen voordat het theoriecertificaat verloopt. Ook rijbewijzen en code 95 die verlopen tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 blijven tien maanden langer geldig.

Rijbewijs 2014 achterzijde_rdw

Dit is goed nieuws voor mensen van wie het rijbewijs of code 95 is verlopen of verloopt. Door de nieuwe regeling kunnen mensen van wie het rijbewijs is verlopen of verloopt tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 tien maanden langer rijden binnen de Europese Unie. Ook de geldigheid van examenuitslagen zoals AVB wordt verlengd.

Verlenging examenuitslagen en (theorie)certificaten

De regeling voor verlenging van uitslagen van het theorie-examen auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus, T-rijbewijs en het motorexamen voertuigbeheersing is verruimd. In deze nieuwe coulanceregeling, die vanaf 1 mei tot voorlopig eind van dit jaar loopt, krijgen de mensen waarvan hun bewijs van een behaald examen of certificaat in een bepaalde maand verloopt een verlenging van 7 maanden. De verruiming geldt ook voor deelexamens en toetsen voor het behalen van de verklaring van vakbekwaamheid (code 95).

De geldigheid van certificaten en uitslagen is nu als volgt:

Verlenging rijbewijzen en code 95

Rijbewijzen en code 95 die verlopen tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 blijven tien maanden langer geldig. De regeling is als volgt:

Er is een groot aantal chauffeurs dat een rijbewijs/code 95 heeft met een verloopdatum op 10 september 2021. Daarom verkent het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid van een aanvullende verlenging van de rijbewijzen/code 95 met een verloopdatum na 1 juli 2021.

 

Bron:TLN

1 reactie op Theorie-certificaten, rijbewijzen, code 95 en examenuitslagen langer geldig

  • Ok maar wat met chauffeurs pas want tachograaf zal wel aangeven ongeldig denk