5 mensensmokkelaars opgepakt die safehouse in Gentbrugge gebruiken als uitvalsbasis

5 mensensmokkelaars opgepakt die safehouse in Gentbrugge gebruiken als dagelijkse uitvalsbasis naar E17

brussel,  rolde de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen tijdens een grootscheepse actie een bende mensensmokkelaars op. Na tussenkomst van de Speciale Eenheden (DSU) van de Federale Politie, een grondige controle op de E17-parking van Gentbrugge en een huiszoeking in het safehouse, zijn er in totaal 5 bendeleden opgepakt. Er werden eveneens 20 personen zonder geldige verblijfsdocumenten aangetroffen. Aan de actie namen 70 medewerkers van Federale en lokale politie deel.

Mensensmokkel langs de E17
Ook Oost-Vlaanderen wordt geconfronteerd met de problematiek van de georganiseerde mensensmokkel richting Verenigd Koninkrijk. Met in totaal maar liefst 7 parkings langs de E40 (Wetteren, Drongen) en langs de E17 (Kruibeke (Beveren), Waasmunster, Kalken/Laarne, Gentbrugge en Nazareth) worden er regelmatig slachtoffers van mensensmokkel aangetroffen op en in de omgeving van de parkings.
Onderzoek naar bende

In augustus 2017 viel een groep transmigranten op de E17-parking te Gentbrugge enkele vrachtwagenbestuurders aan. Op dat ogenblik waren er ook al enkele mensensmokkeltransporten onderschept waarbij de transitmigranten opgestapt waren in Gentbrugge. Dit was de reden waarom de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, op vraag van het parket Oost-Vlaanderen, een onderzoek startte naar het blootleggen van deze organisatie die grof geld verdient aan deze georganiseerde mensensmokkel.

Lees verder