Agnes Jongerius (PvdA): Chauffeurs wegvervoer verdienen rust

Chauffeurs wegvervoer verdienen rust

“Als dit zo doorgaat moeten chauffeurs straks wekenlang achter elkaar blijven rijden, voordat ze weer bij hun familie en vrienden kunnen zijn.

Deze voorstellen kunnen we niet accepteren, buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs hebben recht op goede arbeidsvoorwaarden”, dat zegt Agnes Jongerius na de stemming in de Transportcommissie van het Europees Parlement over het Europese mobiliteitspakket.

Het werk van tienduizenden vrachtwagen- en buschauffeurs kan er flink anders uit gaan zien door deze nieuwe regels. Werkgevers kunnen chauffeurs nog flexibeler inzetten en rusttijden komen in het gedrang. Ook willen ze het slapen in de vrachtwagencabine legaliseren.

“Het is alsof we terug in de tijd gaan, want er is al eerder vastgesteld dat chauffeurs uitgerust achter het stuur moeten zitten. In Nederland wordt er gehandhaafd op het illegale cabineslapen, dus het is absurd dat mensen nu weer terug willen naar de oude situatie. We zullen de komende maand gaan knokken voor een beter pakket.”

In juli wordt de plenaire stemming in Straatsburg verwacht en daarna moeten de lidstaten nog overeenstemming bereiken over het Europese mobiliteitspakket.

2 reacties op Agnes Jongerius (PvdA): Chauffeurs wegvervoer verdienen rust

  • Rust krijg je door in je eigen omgeving je rust te genieten!!! Dus als dat in de cabine is is dat je eigen omgeving. Een hotel is kompleet van de zotten en ik zelf zou ook niet in een hotel gaan liggen. Chauffeur zijn is GEEN BEROEP het is een LEVENSSTIJL!!!

  • Geachte mevr Jongerius,
    Via deze weg wil ik u vragen, hoe veel chauffeurs die internationaal rijden gesproken?? Waarschijnlijk geen een. Hoe vaak bent u mee geweest met een internationale chauffeur?? Waarschijnlijk niet een keer.
    En dan beslist u over iets waar u nog niet eens weet over heb, nu zou het prettig zijn als u eerst ging informeren hoe en wat en wat er speelt onder de intnationale chauffeurs en dan beperk ik me tot de NEDERLANDSE chauffeurs en niet de pl, H, RO, BULG, en dat soort chauffeurs die zoals ze zelf zeggen beter af zijn in hun cabine als als 1 bedje midden in een koude loods zonder sanitaire voorzieningen, maar wat me het meeste ergert is dat men van uit Den Haag van alles roept om zieltjes te winnen maar zich überhaupt niet goed of laat informeren door mensen die dit geweldige vak uit oefenen.
    Met vriendelijke groet,
    Frans Weijde.