Bende smokkelde mensen van België naar Engeland

Het Britse National Crime Agency heeft met een undercoveroperatie een ernstige tik toegediend aan een mensensmokkeloperatie vanuit België. Drie bendeleden kregen celstraffen, meldt Sky News.

Het gaat om een bende die stelde maandelijks twintig migranten naar Groot-Brittannië te kunnen smokkelen, ook mensen die dat land weer waren uitgewezen maar probeerden terug te keren. Bedoeling was zich op Albanezen te concentreren, ook vrouwen en kinderen.
Operatie
In dat licht werkten twee bendeleden, Scott Downie en Anthony Corkovic, een plan uit om in België Albanezen over te dragen aan iemand van wie ze dachten dat die de migranten naar het Verenigd Koninkrijk zou brengen.
Bij een eerste poging daartoe op 2 augustus arriveerden zes mensen onder controle van twee Albanezen met twee voertuigen in Oostkamp. Daar stapten ze over in een tweede voertuig, dat eigenlijk undercover was en bestuurd werd door een agent van de NCA. Die gaf zich al bijna vijf maanden uit als een vrachtvervoerder om de bende te kunnen pakken. Hij was vooraf 2.750 pond (3.110 euro) aangeboden per naar Hull gesmokkelde persoon.

Lees verder bij de bron