Chinees bedrijf investeert 85,3 miljoen euro in haven

De Chinese Lingang-groep investeert 85,3 miljoen euro in een nieuw logistiek park in de haven van Zeebrugge. Het gaat om één van de zeven samenwerkingsakkoorden die de haven van Zeebrugge sloot in het kader van de ‘Summit of Bruges’. Met die conferentie rond de toekomst van de haven wilde de haven inzetten op digitalisering, technologische vernieuwing en duurzaamheid. Drie jaar geleden vond er ook al zo’n conferentie plaats. De Chinese Cosco,  groep zal in de Maritieme Logistiek Zone in de achterhaven, op een oppervlakte van 30 hectare, een logistiek diensten- en distributiepark uitbouwen voor internationale en Chinese Cosco logistieke spelers.

 

De groep gaat nauw samenwerken met het Chinese Coscodat in Zeebrugge een containerterminal uitbaat. Lingang wil vooral Chinese bedrijven aantrekken die actief zijn in automotive, voeding, onderdelen en e-commerce.

Verwacht wordt dat de eerste fase van het project volgend jaar van start gaat. De uitbouw van het totale project zal twee tot drie jaar in beslag nemen. Meer details zijn voorlopig niet bekend. Lingang is een wereldwijd actieve grote ontwikkelaar van distributiezones. In Europa heeft het vestigingen in Helsinki en Stockholm.

Bron.belga