Container Vrijgave (CVB): wees voorbereid

CVB: voorbereid op het CVB

Om ervoor te zorgen dat alle spelers in de keten goed zijn voorbereid, heeft Fenex in samenwerking met andere ketenpartijen de volgende website in het leven geroepen: Voorbereid op het CVB

Op deze website kun je door middel van een keuzehulp kiezen voor verschillende rollen. Hier vind je precies terug welke stappen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat er geen vertraging ontstaat in het logistieke proces.

Voor vervoerders kan het betekenen dat als de aangifte niet in orde is, de vracht niet weggevoerd mag worden van de terminal. Het belangrijkste advies aan de vervoerder is:

Expediteurs hebben een belangrijke rol in het afhandelingsproces. De belangrijkste adviezen aan expediteurs zijn:

  • Werk met een voorafaangifte + een automatisch aanbrengbericht (via Portbase). Het niet gebruik maken van deze mogelijkheden, kan het afhandelingsproces ernstig vertragen.
  • Neem contact op met de softwareleverancier. Niet elke softwareleverancier heeft waarschijnlijk het aanbrengbericht geautomatiseerd.

Officiële douane-aankondiging van het CVB-plateau 1

Achtergrond: ‘Blijf niet afwachten’

Volle kades met lading die niet mag worden weggevoerd van de terminal. Het is de nachtmerrie van elke partij die onderdeel maakt van de (maritieme) logistieke keten. In oktober kan deze nachtmerrie realiteit worden als je niet goed bent voorbereid. Wat staat je te doen? 

Lees hier het hele artikel lezen

Bron TLN