De beroepschauffeurs behoren tot de uitzonderingen op corona maatregelen in Frankrijk

Beroepschauffeurs uitgezonderd van het tonen van een QR-code of inentingsbewijs om restaurants te betreden.

De beroepschauffeurs behoren tot de uitzonderingen op de verplichting om de QR-code in restaurants te tonen die vandaag van kracht wordt. Het doel is om ervoor te zorgen dat vrachtwagenchauffeurs die geen andere keuze hebben dan te eten in een restaurant, hun QR-code of inentingsbewijs te hoeven tonen, alleen hun chauffeurskaart, om hun beroep te rechtvaardigen is voldoende. Een goede zaak, want als we de vakbonden geloven, zou slechts 15% van de vrachtwagenchauffeurs worden ingeënt.

Hier is duidelijk dat het decreet betreffende de gezondheid die van toepassing is met ingang van 9 augustus (n ° 2021-1059 van 7 augustus 2021 tot wijziging van decreet n ° 2021-699 van 1 juni 2021) maakt voor het wegtransport, worden geraadpleegd >>Decreet <<

 

Chauffeurs restaurants: toegang zonder inentingsbewijs voor actieve beroepsbeoefenaren in het wegvervoer wordt toegestaan ​​in inrichtingen waarvan de lijst bij prefectuurbesluit wordt opgesteld. De prefecten werd gevraagd om aanbevelingen op te nemen op basis van de laatste lijsten die tijdens de vorige lockdown en avondklok werden gebruikt. Ze kunnen dan worden bijgewerkt. De kaart op de website van Bison-fute.gouv.fr wordt de komende dagen opnieuw bijgewerkt en dan gepubliceerd.

Wat betreft leveringen op plaatsen die onderworpen zijn aan een inentingsbewijs, zijn vrachtwagenchauffeurs ook vrijgesteld van het tonen daarvan (IV van artikel 47-1).

 

Redactie : Trucker Appy