De covid-regels in Duitsland zorgen voor problemen bij vele Oost-Europese chauffeurs

De covid-pass-regels van Duitsland zorgen voor complicaties voor vrachtwagenchauffeurs met Spoetnik-vaccin

 

De Duitse covid-pass-eisen, die vrachtwagenchauffeurs die met Spoetnik zijn gevaccineerd verplichten zich te laten testen, zorgen voor toenemende uitdagingen op laadplaatsen, meldt de Duitse nationale krant Die Welt .

Duitsland heeft op 24 november verplichte covid-pasvereisten ingevoerd op werkplekken. De maatregelen vereisen dat medewerkers kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt tegen Covid-19, hersteld zijn van de ziekte of negatief zijn getest.
De covid-pasplicht geldt ook voor vrachtwagenchauffeurs die naar verschillende laad- en losplaatsen in Duitsland rijden.
Veel Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs zijn echter ingeënt met het Russische Spoetnik-vaccin, dat noch door Duitsland, noch door de Europese Unie is goedgekeurd. Als gevolg hiervan moeten deze chauffeurs tests uitvoeren om depots te kunnen betreden. Binnen de EU hebben sommigen mogelijk de injectie gekregen in Hongarije, terwijl vrachtwagenchauffeurs uit niet-EU-landen in de regio, waaronder Servië en Wit-Rusland, mogelijk ook zijn ingeënt met de Spoetnik-prik.

Helaas hebben niet alle depots hun eigen testplekken. Dat betekent dat chauffeurs een testcentrum in een nabijgelegen stad moeten bezoeken, wat niet alleen moeilijk is om uit te voeren met een vrachtwagen van 40 ton, maar ook omdat chauffeurs tijdens kantooruren op deze testplaatsen moeten aankomen, wat niet altijd mogelijk is .
Hoewel grotere depots en magazijnen al een eigen testplaats hebben ingericht en het rode kruis online cursussen aanbiedt voor bedrijven om een ​​dergelijke dienst op te zetten, kunnen deze testresultaten niet worden geaccepteerd door andere laadplaatsen.
Dirk Engelhardt, hoofd van de Federale Vereniging voor Goederenvervoer, Logistiek en Verwijdering (BGL), heeft de regering aangespoord om deze situatie te reguleren door de arbeidswetgeving aan te passen. Hij zou graag zien dat een testcertificaat van opgeleide werkgevers op de ene werkplek de chauffeurs toegang geeft “tot een andere laad/los locatie.

“Als een ondernemer hierin is opgeleid en dit met een certificaat kan aantonen, moet een test door de chauffeur met het document ook universeel erkend worden”, vertelde Engelhardt aan Die Welt.

De landelijke krant voegde eraan toe dat sommige bedrijven nog strenger zijn dan de verplichte maatregelen vereisen. Een niet nader genoemde voedselverkoper is ervan beschuldigd alleen bezorgers te accepteren die zijn ingeënt of hersteld van covid en zich eenvoudigweg niet druk maken om tests.

 

Bron: welt.de/TA