De Franse regering breidt de opening van Routiers uit

Franse Routiers weer toestemming om’s middags te openen.

Routiers  hebben toestemming om’s middags ook weer maaltijden aan tafel te serveren aan chauffeurs, kunnen opengaan voor de lunch en niet alleen ‘s avonds, zei het ministerie van Transport dinsdag. Het was een verzoek van vakbonden en beroepsfederaties

De vrachtwagenchauffeurs kunnen weer lunchen in de relais, zei het ministerie van Transport dinsdag. Tot nu toe waren ze alleen open vanaf 18.00 uur. tot 10.00 uur de volgende dag. Met de wijziging, die op 15 december van kracht werdt, kunnen Routiers “nu de hele dag open zijn, vooral voor het nemen van middagmaaltijden”, en ook tijdens het uitgaansverbod, aldus het ministerie in een verklaring.

400 Routiers open!!

Het was een verzoek van vakbonden en beroepsfederaties. “Terwijl de klimatologische omstandigheden verslechteren, ben ik verheugd dat de vrachtwagenchauffeurs kunnen profiteren van warme maaltijden, die in de warmte kunnen worden gegeten”, aldus de minister-afgevaardigde belast met transport, Jean-Baptiste Djebbari.
Alleen professionals in het wegvervoer kunnen op vertoon van hun beroepskaart hebben toegang tot deze etablissementen om aan tafel te eten.
De transportvakbonden hadden hun heropening gekregen op 7 november.
Er zijn nu bijna 400 open, van de ongeveer 1.200 vestigingen van dit type, de lijst wordt bijgewerkt door de prefecten.