Discriminatie van vrouwen door transportbedrijven

Wij ontvangen regelmatig berichten van onze volgers waarin vaak hele mooie ervaringen beschreven worden. Vaak gaat het over de dingen die zij mee maken tijdens hun werk, het goede hart van hun werkgever of een dankbare klant. Helaas krijgen we soms wat minder leuke situaties ingestuurd. Wat ons erg doet schrikken is dat er nog steeds veel vrouwen gediscrimineerd worden in ons vak. Ze worden bijvoorbeeld geweigerd na een sollicitatie, krijgen een andere – negatieve – behandeling op de werkvloer of hun werk wordt veel kritischer, met een andere bril bekeken dan dat van een mannelijke chauffeur. Zo kwam ons recent het verhaal ter ore van een jonge leerling chauffeuse. Zij heeft een baan met zicht op vast contract opgegeven en het roer radicaal omgegooid door zich in te schrijven voor de opleiding Chauffeur goederenvervoer (in dit geval chauffeuse, maar daar moeten de opleiders nog even aan wennen). Een sprong in het diepe, zonder zekerheid. Gelukkig zijn er genoeg opleiders die graag vrouwen verwelkomen in hun bedrijf! Zowel het ROC, de werkgever als het leerbedrijf waren ook in dit geval zeer positief en de laatste zag het zelfs als een unieke kans om de eerste vrouw in het bedrijf op te leiden. Iedereen blij, geen vuiltje aan de lucht, dacht ze.
Zo ging er bijna 1,5 maand voorbij tot er van de ene op de andere dag een telefoontje van het leerbedrijf naar de werknemer kwam met de mededeling dat ze niet meer terug hoeft te komen. Dan rijst de vraag: Waarom? Hierop kon het leerbedrijf geen duidelijker antwoord geven dan: De mannen kunnen niet omgaan met een vrouw op de werkvloer. Wij vinden dit een bijzonder rare gang van zaken. Geen gesprek met de werknemer, geen wederhoor, maar direct van de ene op de andere dag ontslag. Na wat rondvraag bleek dat dit besluit van hogere hand kwam en haar directe meerdere pas later werd ingelicht. Opnieuw zonder wederhoor. Waarom er niet met mensen op de werkvloer werd gesproken maar de beslissing van achter het bureau werd genomen laten we even in het midden, omdat we er simpelweg geen enkele logische reden voor kunnen bedenken. Behoorlijk kort door de bocht en met grote consequenties voor de leerling. Geen inkomen, geen leerbedrijf en vanzelfsprekend enorme twijfels over de eerder gemaakte keuze om de transportwereld in te springen.

Wij zijn bang dat deze vrouw niet het enige slachtoffer is van dit soort ridicule praktijken. Daarom onze oproep om deze verhalen naar ons te blijven sturen! Mogelijk is er een verband of kunnen we de verhalen verzamelen en deze werkgevers aansporen hun leven te beteren. Laten we daarin optimistisch blijven.

Nu denken jullie waarschijnlijk: allemaal leuk en aardig, maar er zijn ook bedrijven die vrouwen prima behandelen. En gelukkig zijn die er ook. Ons oog viel in het bijzonder op H. Veldhuizen Transport uit Zaandam, daarin zijn wij overigens niet bevooroordeeld door de ‘Truck Chick-verkiezing’[1] uit 2016 hoor! Ze komen samen met onder andere Dobbe Transport uit Roelofarendsveen en Breewel Logistiek uit Mijdrecht naar voren in een brochure van VTL genaamd ‘Diversiteit in beeld’[2]. Waar sommige bedrijven er bewust voor kiezen om vrouwen aan te nemen omdat ze denken dat ze daarmee hun imago kunnen verbeteren zegt operationeel directeur Robert Schwenniker het volgende: “Alle mensen waarin we een goede chauffeur zien, geven we een kans. Ongeacht geslacht, leeftijd of afkomst. Zo is er bij ons een vrouw in de loods begonnen die inmiddels op een combi rijdt. Mede via haar zijn er meer vrouwen komen werken.”
We zijn verder niet bekend met de bedrijfsstructuur van H. Veldhuizen, maar de familienaam wekt een familiale indruk. Het spijtige geval is dat het in het ingezonden verhaal ook een familiebedrijf die een familienaam draagt betreft.

Wij hopen dat dit een eye-opener is voor andere transportbedrijven en dat we deze situaties nog maar sporadisch zullen meemaken. Maar – nogmaals – mocht je iemand kennen in zo’n situatie of heb je zelf zoiets meegemaakt, schroom dan niet om ons er over te vertellen. Wij zullen zorgvuldig met je informatie omgaan en er alleen over publiceren als jij ons daar toestemming voor geeft. Je kan je verhalen insturen via het contactformulier. Telefonisch contact is ook mogelijk, neem hiervoor eerst contact op via het contactformulier en geef daarin aan dat je een telefonisch gesprek wil.


[1] https://www.transport-online.nl/site/74064/truck-hunk-truck-chick-2016-bekend/
[2] http://www.veldhuizentransport.nl/pdfHV/DEF%20Brochure%2022aug08%20VTL.pdf