Europa helpt de Nederlandse transportsector om zeep

Europa helpt de Nederlandse transportsector om zeep

De FNV roept Europarlementariërs op om niet akkoord te gaan met nieuwe voorstellen voor de transport- en toersector. De voorstellen worden maandag besproken in het Europees Parlement. Zolang er een ongelijk speelveld is in het Europese wegvervoer, doet FNV er alles aan om verdere liberalisering tegen te gaan.

Dit stelt FNV in reactie op de plannen van de EU voor aanpassing van de zogenoemde Mobility Package, een pakket maatregelen voor de Europese transportsector. Vreemd genoeg is het een Nederlander, Wim van de Camp, die in Europees verband nieuwe regels voorstelt, of beter een gebrek daaraan.

Afslag naar de afgrond

‘Dit is de afslag naar de afgrond. Als die absurde verruimingen van de regels worden aangenomen, betekent dat de dood van de Nederlandse transportsector’, zegt Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek.

De nieuwe voorstellen betekenen dat goedkope Oost-Europese chauffeurs in Nederland mogen werken tegen het loon dat ze in hun eigen land verdienen, in plaats van het loon dat in Nederland in de cao is afgesproken. Ook betekenen de plannen een fors hogere belasting van chauffeurs. Het aantal aaneengesloten werkdagen en werkuren wordt verhoogd, de rusttijden worden verder verkort en chauffeurs mo

eten vaker op parkeerplaatsen overnachten.

Brigitta Paas, bestuurder FNV Toer: ‘Met deze voorstellen brengt Europa de slavernij terug in de sector Toer. De voorstellen ondermijnen het beroep. De veiligheid op de weg én de veiligheid van chauffeurs en passagiers komt met deze voorstellen ernstig in gevaar. We zijn faliekant tegen!’

Ook werkgeversorganisatie TLN is tegen verruiming van de Europese regelgeving. Eerder deze week zondt FNV samen met TLN een position paper naar het Nederlandse parlement, voorafgaand aan de bespreking van dit onderwerp in de Tweede Kamer.

 

Achtergrond

Maandag 4 juni heeft de transportcommissie van het Europees Parlement (EP) het Mobility Package behandeld en gestemd over wat zij vinden dat de inzet moet zijn vanuit het EP op de onderwerpen van het Mobility Package. Daarbij is tevens mandaat verleend aan de rapporteurs om te gaan onderhandelen met de commissie en de raad van transportministers. De ministers hebben besloten de behandeling van het pakket door te schuiven naar het komende voorzitterschap van Oostenrijk. Maandag 11 juni wordt in het EP verder gesproken over het Mobility Package, donderdag 14 juni wordt er in de plenaire vergadering van het EP besloten of er daadwerkelijk mandaat verleend wordt aan de rapporteurs.

 

Bron.FNV