Franse minister wil tolvignet al in 2019 voor vrachtwagens

De Franse regering wil buitenlandse vrachtwagens laten betalen voor het gebruik van de wegen. De minister van Ecologische transitie, De Rugy, zegt dat hij de mogelijkheden bestudeert voor invoering van een vignet. De Rugy komt volgend jaar met een plan, heeft hij aangekondigd op de Franse zender BFMTV.

De minister beklaagde zich in de uitzending over buitenlandse vrachtwagens die door Frankrijk rijden, terwijl ze niet eens tanken. Ze betalen daardoor geen belasting over de brandstof, maar veroorzaken wel slijtage aan de wegen. Hij wees ook op andere Europese landen waar buitenlandse vrachtwagens tol betalen, zoals in Duitsland.

De transportsector in Frankrijk heeft bezorgd gereageerd op de aankondiging en vreest dat het vignet uiteindelijk ook verplicht wordt voor Franse vrachtwagens.

Verder lezen

2 reacties op Franse minister wil tolvignet al in 2019 voor vrachtwagens

  • Hoezo wat er al is nog een keer invoeren ? Kan toch gewoon met het oude Eurovignet? Op die wege waar geen privé tool word betaald. Ga zo door met Europa. Dan Europa Europa niet meer maar geheel gecoppeert naar Amerikaanse idee!!!!!! Dit is niet wat de oprichters hebben gewild en hun idee er achter ook niet .we betalen al tol in Frankrijk dus waar hij die onzin dan nog weg haald .

  • Hebben die ministers nou echt niet door dat als ik naar Frankrijk moet om bv een vracht frisdrank daar ergens te gaan lossen, dat ik als transporteur de gemaakte kosten doorbereken en uiteindelijk de consument de rekening betaald. In steeds meer landen wordt deze taks geheven, dus uiteindelijk kost die fles fris flink meer alleen door deze maatregelen. Dacht dat we 1 Europa moeten worden, maar zie steeds meer obstakels.