Geen sluiting van Autohof Restaurants voor 22:00 uur.

Geen sluiting van Autohof Restaurants voor 22:00 uur.

Redactie Trucker Appy

In de verergerende Corona-crisis verwelkomen Duitse autohofen de voorzorgsmaatregelen van de federale regering en de deelstaten. Onder de huidige omstandigheden zien we interventies in vertrouwde processen als nodig en vinden we compromisloze steun bij onze bedrijven.

De autohofen hebben echter ook een bijzondere verantwoordelijkheid als het gaat om het beschermen van de supply chains. Zonder het betrouwbare werk van vrachtwagenchauffeurs stort de aanvoer van voedsel, medicijnen en alle andere voorraden in. Het werk van de vrachtwagenchauffeur, dat in het dagelijkse leven al stressvol is, wordt momenteel op de proef gesteld.

 

Om ervoor te zorgen dat de chauffeur ten minste tijdens zijn nachtrust voldoende kan ontspannen, willen de autohofen nog steeds een veilige haven zijn voor de chauffeurs, waar ze betrouwbaar hun pauze kunnen nemen en waardig kunnen worden behandeld. Dit omvat voldoende parkeerplaatsen, schone douches en een diner buiten zijn cabine. Het beperken van de openingstijden van restaurants en gasthuizen voor infectiepreventie is landelijk een realiteit. Met de afgesproken openingstijden tot uiterlijk 18.00 uur loopt het aanbod van vrachtwagenchauffeurs en reizigers langs de snelwegen een groot risico. 

Volgens de voorschriften van het verkeersreglement zijn autohofen verplicht om niet alleen de brandstoftoevoer te garanderen, maar ook de reisbehoeften van alle reizigers 24 uur per dag. 

De rusttijden van vrachtwagenchauffeurs beginnen meestal om 18:00 uur. De beslissing om de Autohof-restaurants vroegtijdig te sluiten zou de verzorging van met name vrachtwagenchauffeurs in gevaar brengen, en daarmee ook de nationale en internationale toeleveringsketens.

Aldus de Vereniging van Duitse Autohofen VEDA

De verzorging van vrachtwagenchauffeurs die dagelijks rusten en overnachten langs de snelweg moet worden gewaarborgd. 

Zonder hun werk lopen we allemaal gevaar.

 

Bij het opstellen van de noodplannen is het daarom absoluut noodzakelijk om de openingstijden van de restaurants van de truckstops te verlengen tot 22.00 uur! Vereiste beperkingen voor restaurants met betrekking tot zitafstand, maximale bezetting, hygiëne, etc. zijn natuurlijk geïmplementeerd en vinden onze volledige steun.

 

Door de verschillende eisen in elke deelstaat zijn autohofuitbaters en vooral reizigers totaal onrustig. Boze protesten van vrachtwagenchauffeurs bij de truckstops zijn momenteel het resultaat. Als branchevereniging roepen wij op tot landelijke en uniforme regelgeving. 

De vrije goederenstroom kan alleen werken als er mensen zijn die ze verplaatsen.