Hoe kun je mensen verleiden om vrachtwagenchauffeur te worden?

Alles uit de kast voor meer vrachtwagenchauffeurs

Hoe kun je mensen verleiden om vrachtwagenchauffeur te worden? Ideeën zijn hard nodig, want door de economische groei en de vergrijzing in de sector is er een groot tekort ontstaan. Inmiddels zijn er zo’n 7000 vacatures.

Bron. NPO Radio1

Lees verder

7 reacties op Hoe kun je mensen verleiden om vrachtwagenchauffeur te worden?

 • Zorgen voor minder regels, en als je maar iets verkeerd doet kost het gelijk heel veel geld niet zo als in andere beroepen en betere vergoedingen en weer als mens behandelt worden.
  Kortom weer terug terug naar 35 jaar geleden behalve het loon.

 • Ik wil best als eigen rijder aan de gang maar als mn rijbewijs word betaald ga ik het doen

  • Beste Gerrit, ik snap je redenering ergens wel, maar met wat ga je rijden als je het nog niet ziet zitten om je papieren zelf te bekostigen? Wat dan met vrachtwagen, vergunningen etc ? Chaufeur/ eigenrijder zijn is een fantastisch beroep indien je ook een paar toegevingen wil doen. 9to5 zit er helaas niet meer in… Ook moet je enorm vergevingsgezind zijn want de aso’s met hun leasebak die je gaat tegenkomen gaan je ook niet direct staan aan te moedigen… Ook moet je kijken dat je 28 dagen lang geen enkele fout qua tachograaf/rustijd/rijtijd maakt want anders en jij het haasje… En zo zullen er nog meer dingen zijn waar je rekening moet mee houden… Maar voor de rest, het mooiste beroep ter wereld! Aan jou om de keuze te maken… Ga er voor zou ik zeggen! Je kan nooit een omelet bakken zonder eieren te breken.

  • Je wilt als eigen rijder gaan zonder te weten waar je aan begint? Ik zou precies eerst voor een baas rijden want zo makkelijk is het niet

 • Beter Cao. Boot en wacht uren betalen zo als het hoord.

 • Geachte,ik heb al 59 x gesolliciteerd,je hoort niets,en dan die uitzendbureau’s dit zijn niks anders dan moderne koppelbazen.Niets garanderen ze ,geen zekerheid,geen vastigheid,niets,alleen plukken.Kijk maar de ene naar de andere rolt van de band,puur om mensen te strikken,maar iets concreets biedden,nee hoor.Als de bedrijven die energie eens zelf steken in het opleiden en begeleiden van werknemers en toekomstige chauffeurs,dan krijg je ook iets terug op den duur,dus echt niet zoals het nu gaat.

 • Ik ben 26 j een wil graag vrachtwagen chauffeur worden ik kan met de vrachtwagen rijden maar heb geen rijbewijs