‘Ik keek recht in de koplampen van de spookrijder’

Je rijdt zoals altijd op de N33 tussen Veendam en Zuidbroek, totdat je opeens recht in de koplampen van een spookrijder kijkt.

Het overkwam Ewin Cramer uit Delfzijl.
Je moet naar rechts!
‘Ik draai de snelweg op bij Muntendam-Meeden. Ik haalde een vrachtwagen in, die reed ik voorbij en toen zag ik ineens twee koplampen. Mijn vrouw zei direct: Dit is niet goed! Die auto rijdt op onze rijbaan, je moet naar rechts toe!’, vertelt hij vol adrenaline tijdens het radioprogramma Edwin op Noord.

Het scheelde niks
Cramer ziet hoe de vrachtwagen gas mindert. Zijn vrouw trekt vlug aan zijn rechterarm, waardoor hij op het laatste moment nog snel naar rechts kan sturen: ‘De vrachtwagenchauffeur gaf me de ruimte en had het schijnbaar al in de gaten.’

Volgens de timmerman scheelde het al met al niet veel, of hij was er niet meer geweest: ‘Er zat zo’n vijftien meter tussen. Het is gelukkig goed afgelopen. Ik belde gelijk 1-1-2, toen zei de politiewoordvoerder al dat er een melding was binnengekomen.’

Lees verder bij de bron