Nederlandse parkeerplaatsen voor Truckers.

De ruimte om ‘s avonds je wagen te parkeren word steeds minder. In veel gemeente’s komen parkeerverboden.

En daarnaast worden langs de autosnelwegen steeds meer parkeerplaatsen afgesloten.

Waar komt dit door?

We kennen allemaal de problematiek van de weekendrust. De landen om ons heen gaan steeds meer, steeds vaker, en steeds serieuzer over tot controle en handhaving. Zonodig worden daar ook processen verbaal tegen op gemaakt.
Het jammere in Nederland is dat onze Minister er nog steeds niets voor voelt om hier aan mee te doen.

Dit heeft tot gevolg dat uit Duitsland en Belgie steeds vaker en steeds meer metname “oost europese” chauffeurs in de weekenden naar Nederland komen om daar hun 45 uur te maken.

Met name door deze groep Chauffeurs is pas geleden deParkeerplaats Bij De nieuwe Keulse gesloten.
Hierdoor zijn vele chauffeurs gedupeerd. Met name in het lang en breed transport was dit een belangrijke parking om te koppelen en van begeleiding te wisselen.

Wij van Trucker appy zijn dieper in de materie gedoken, en hebben navraag gedaan waar deze mensen dan hun werk kunnen doen. Enigsinds tot onze spijt kregen wij het volgende bericht terug van Rijkswaterstaat:

Hierbij onze reactie op uw vraag of er erkende lijst is voor parkeerplaatsen waar u met uitzonderlijk vervoer kunt parkeren: Er zijn op verzorgingsplaatsen geen aparte plekken voor transporten met exceptioneel vervoer, maar ze kunnen wel in zogenaamde ‘langsvakken’ gaan staan (deze zijn echter niet exclusief voor exceptioneel vervoer). In de regel wordt er weinig gebruik gemaakt van verzorgingsplaatsen door exceptioneel vervoer.

Met vriendelijke groet, Rijkswaterstaat

Daar wij dit zeer betreuren, zijn wij nieuwschierig naar jullie mening. Deze meningen zullen wij verzamelen, en  gebruiken in onze verdere stappen om te zorgen voor bereikbare parkeerplaatsen voor iedereen. Daarnaast spreekt het voor zich dat die plaatsen veilig, betaalbaar, en toegankelijk moeten zijn voor een ieder.

Reageren kan en mag via info@truckerappy.com