Vrachtwagens die naar Frankrijk reizen moet zich laten testen voordat ze afreizen naar havens

Onderwerpregel: Vrachtwagens die naar Frankrijk reizen moet zich laten testen voordat ze afreizen naar havens

We dringen er sterk op aan dat vrachtwagenchauffeurs die reizen naar of via Frankrijk beschikken over een negatieve COVID-test voordat ze zich naar de havens begeven. Chauffeurs die gebruik maken van de havens van Kent zijn nu ook wettelijk verplicht om over een Kent Access Permit te beschikken.
• Vrachtwagens die Engeland verlaten voor Frankrijk kunnen het Kanaal alleen oversteken met bewijs van een erkende negatieve COVID-test, die werd uitgevoerd binnen de 72-uur periode vóór hun vertrek. Dit is een verplichting van de Britse en Franse overheden.
• Vrachtwagenchauffeurs die aankomen in Kent met bewijs van een negatieve Covid-test en een Kent Access Permit zullen worden versneld en krijgen sneller toegang tot de haven of terminal van de Eurotunnel.
U kunt u laten testen voordat u arriveert in een haven:
• Tests kunnen nu worden uitgevoerd aan sommige EU Overgangsinformatie- & Advieslocaties langsheen het autowegennet met meer locaties in de komende dagen. Uw dichtstbijzijnde locatie vinden: gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations

Vergeet uw Kent Access Permit niet:
Vervoersondernemingen die gebruik maken van de Short Straits (Haven van Dover of de Eurotunnel) moeten ook de dienst Check an HGV is Ready to Cross the Border (Controle dat een vrachtwagen gereed is om de grens te passeren) gebruiken om:
• een Kent Access Permit aan te vragen
• te controleren of u over de documenten beschikt die u nodig hebt om de grens tussen Groot-Brittannië en de EU over te steken via de Haven van Dover of de Eurotunnel
Zorg ervoor dat u het registratienummer op de plaat aan de voorzijde van de chauffeurscabine invoert, en niet dat van de trailer. U kunt een boete krijgen van £300 als u de service niet gebruikt wanneer u door de havens van Kent reist of een frauduleuze verklaring voorlegt.
COVID-protocol
Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de correcte Covid-protocolregels en ze opvolgt tijdens het reizen, U vindt de volledige informatie hier: gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-hgv-operators-and-drivers-crossing-an-international-border
Hulp en nadere informatie
Gebruik onze Live Chat Functie (https://transport-goods-to-and-from-eu.dft.gov.uk/) of ga naar een van onze Informatie- en advieslocaties http://gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations om vandaag een gratis adviserende grensgereedheidscontrole te laten uitvoeren.

Bron: HM Government