Opschorting van de Britse heffing voor weggebruikers voor vrachtwagens

Opschorting van de Britse heffing voor weggebruikers voor vrachtwagens

 

 De Britse vrachtwagenheffing voor weggebruikers voor een jaar wordt opgeschort van 1 augustus 2020 tot 31 juli 2021. Dit betekent dat u tijdens de schorsingsperiode geen heffing hoeft aan te schaffen wanneer u in de UK bent.

 

 De Britse regering begrijpt de moeilijkheden waarmee de industrie te maken heeft gehad tijdens de Covid-19-pandemie en hoopt een deel van die last te verlichten door een schorsing van 12 maanden van de vrachtwagenheffing.

 

 Tijdens deze schorsing van 12 maanden zal de regering van de gelegenheid gebruik maken om de heffing voor vrachtwagens te herzien om ervoor te zorgen dat deze blijft voldoen aan de huidige en toekomstige doelstellingen van de regering.

 

 Gedurende de periode van de schorsing is de openbare website van HGV Levy nog steeds beschikbaar en hoewel u geen Levy kunt kopen, kunt u uw geregistreerde accountgegevens normaal bekijken en bijwerken.

 

 Als u al een heffing van 12 maanden of 6 maanden gekocht heeft en er zijn nog hele maanden over, dan kunt u tijdens de schorsingsperiode een korting aanvragen volgens de standaardprocedures.

 

 Als u al een vooruitbetaling op uw account heeft gedaan, neemt ons team na 1 augustus 2020 contact met u op om een ​​korting op de vooruitbetaling te regelen.

 

 Houd er rekening mee dat u vanaf nu tot 31 juli nog steeds een heffing moet kopen en dat DVSA-handhaving doorgaat, dus zorg ervoor dat u een geldige heffing heeft wanneer u het VK binnenkomt tot 31 juli 2020.

 

 Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail op FOPSContactCentre@digital.dvla.gov.uk of per telefoon +44 33 0101 3725. Ons centrum voor klantenondersteuning is open voor oproepen tussen 06:00 en 18:00 BST of GMT, elke  dag behalve eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en paaszondag.

 

 vriendelijke groeten

 

 HGV Levy Contact Center