Spoorweg staking in Frankrijk: “Geen TER, TGV, TERGV van 5 tot 9 december”, kondigt de vice-president aan van de regionale raad van Hauts-de-France.

Spoorweg staking in Frankrijk: “Geen TER, TGV, TERGV van 5 tot 9 december”, kondigt de vice-president aan van de regionale raad van Hauts-de-France.
Volgens Franck Dhersin zal er tussen 5 en 9 december geen trein in de Hauts-de-France rijden.

Alarmerende voorspelling? Nee, Franck Dhersin zegt dat hij verschillende informatiebronnen dicht bij SNCF heeft die ervoor zorgen dat het SNCF-verkeer vanaf 5 december ” bijna nul” zal zijn . ” Geen trein, TER of TERGV, TGV, noch de Eurostar die tussen Parijs en Londen rijdt “, schrijft de vice-president van transport bij de Regionale Raad Hauts-de-France op Twitter.
” Het zal een van de zwaarste stakingen zijn die we ooit hebben gezien “, zegt hij. En hij suggereert dat het veel langer zou kunnen duren. Wellicht tot Kerstmis?
En of de stakingen ook Le Shuttle die rijdt tussen Calais en Folkstone zullen treffen is ons op dit moment nog onduidelijk.
Volgens Franck Dhersin is de specificiteit van de komende staking dat het niet alleen de machinisten betreft (alle vakbonden hebben ee onbeperkte toezegging gedaan), maar ook de managers en het hele SNCF-netwerk. ” De spoor verkeersleiders zullen niet werken “, zegt hij.
Voorlopig bevestigt de SNCF deze voorspellingen niet officieel: ” De informatie over treinen die op 5 december rijden, zal beschikbaar zijn op dinsdag 3 december om 17u” , te lezen op de website van TER Hauts-de-France.
” Ik denk echt dat er tussen 0 en 5% treinen zullen zijn “, benadrukt Franck Dhersin. En hij besluit door alle gebruikers te waarschuwen: ” We moeten ons organiseren, reizen zal lastig worden het is raadzaam om te telewerken …”
De langdurige staking is het gevolg van de pensioenen hervormingen die de regering door wilt voeren.