Succesvolle speekseltest overbelast NFI

Diversen weggebruikers die met drugs op tegen de lamp zijn gelopen voor de rechter te brengen. Ook enkele beroepschauffeurs zouden betrapt zijn.

De nieuwe drugstest in het verkeer levert veel meer betrapte weggebruikers op dan was verwacht. De politie haalt zoveel bestuurders van de weg die hebben gesnoven, geslikt of gespoten dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het werk niet meer aan kan.

Het instituut in Rijswijk is verantwoordelijk voor het onderzoeken van de bloedmonsters die worden afgenomen nadat de politie een weggebruiker met drugs op heeft betrapt. Daarvoor hebben dienders sinds 1 juli speekseltesten.

Het NFI ging uit van 133 onderzoeken per maand. Afgelopen maand waren het er volgens woordvoerster Eef Herregodts driehonderd. ,,Dit kan de afdeling toxicologie niet aan”, aldus de zegsvrouw. Het duurt daardoor langer dan de beloofde twee weken voordat duidelijk is hoeveel drugs iemand precies in zijn bloed heeft.

 

 

1 reactie op Succesvolle speekseltest overbelast NFI

  • Zalmen nu eindelijk eens adequaat straffen zodat dit probleem uit de wereld raakt en ook fikse straffen op het voorhanden hebben en of gebruiken van welke drugs dan ook? Dat halfzachte gedoe met taakstraffen lost totaal niets op. Rijbewijs versnipperen en een fikse gevangenisstraf. Hoeveel doden moeten er nog vallen door dit halfslachtige beleid van de overheid. Straffen als in Azië en Saudi Arabië en de Filipijnen dat zijn zaken die helpen. Opgepakt worden en bij bezit van drugs tegen de muur, van die persoon heb je geen last meer. Dat je het niet stopt is een ding dat zeker is maar al de drugs delinquenten die opgeknoopt of afgeschoten zijn veroorzaken geen overlast meer en het is tenslotte goedkoper dan de gevangenis