Tijdelijk geen vrachtverkeer over Wantijbrug (N3) in Dordrecht

In verband met de werkzaamheden voor de renovatie van de Wantijbrug heeft Rijkswaterstaat besloten van maandag 26 augustus tot maandag 28 oktober 2019 geen vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug toe te laten.

Na deze periode mag het vrachtverkeer tot einde werkzaamheden medio maart 2020 alleen op de rechterrijstrook rijden en geldt een inhaalverbod. De brug blijft deze periode beschikbaar voor personenauto’s.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden van de Wantijbrug is de brug onvoldoende sterk voor het (zware)vrachtverkeer. Rijkswaterstaat bereidt in overleg met vervoersorganisaties en overige regionale partners maatregelen voor om tijdens de afsluiting de hinder voor met name het vrachtverkeer zoveel mogelijk te beperken. Begin 2020 is de brug een aantal weekenden geheel afgesloten voor al het wegverkeer en wordt het verkeer zo goed mogelijk omgeleid.

 

Omrijden weggebruikers N3

In de periode van 26 augustus tot 28 oktober 2019 moet al het vrachtverkeer de autoweg N3 mijden en omrijden via de snelwegen A15 en A16. Voor gevaarlijke stoffenvervoer loopt de omleiding via de snelwegen A58A59A27 en A15.

bron  rijkswaterstaat

Verder lezen