Truckchauffeur wil vluchtelinge mee naar Engeland smokkelen: “Ze was echt bloedmooi”

Een Litouwse truckchauffeur (49) riskeert drie jaar cel omdat hij eerder dit jaar een vluchtelinge over de grens met Engeland probeerde te smokkelen. “Ze was echt bloedmooi. Vrouwen zijn niet goed voor mij”, vertelde hij deze ochtend in de Gentse rechtbank.

Waarom zou iemand een vluchteling over het Kanaal proberen meenemen? Uit idealisme, zeggen sommigen misschien, maar meestal is het antwoord: voor een flinke duit. Een Litouwse vrachtwagenchauffeur had deze ochtend in Gent echter een andere verklaring klaar.

“De vrouw stapte op mij af op de parking van de E17 in Gentbrugge”, vertelde hij. ”Of ik haar niet mee kon nemen naar Engeland, vroeg ze. Ze was bloedmooi. In een impulsieve bui heb ik toegezegd. En misschien wilde ze wel intieme contacten met mij in ruil voor de smokkel. Het was zo dom. Vrouwen zijn niet goed voor mij. Ik had dat beter niet gedaan.”

Lees verder bij de bron