Vader doodgereden Yannick: ‘Onverteerbaar dat appende automobilist niet eerlijk is’

De vader van de doodgereden Yannick (21) vindt het ‘onverteerbaar’ dat de automobiliste die zijn dochter doodreed niet toegeeft dat ze was afgeleid door haar telefoon.

“We zijn boos en wanhopig”, zegt hij tegen RTL Nieuws. Het OM heeft een halfjaar cel geëist tegen de 26-jarige Pamela H.

Volgens de officier van justitie heeft de Texelse Pamela H. op de bewuste avond al rijdend WhatsApp-berichten vanaf haar mobiele telefoon verstuurd en heeft ze Yannick, die samen met een vriendin op de weg fietste, niet gezien.

“Ze heeft onvoorstelbaar leed veroorzaakt door haar zeer onoplettende en onvoorzichtige rijgedrag”, concludeert het Openbaar Ministerie in de rechtbank van Alkmaar. De eerdere eis van een halfjaar celstraf blijft staan. Daarnaast eist het OM een rijontzegging van twee jaar en een schadevergoeding van 50.000 euro.

Dodelijk ongeval
De Texelse Pamela H. veroorzaakte in maart vorig jaar het dodelijke ongeval waarbij de 21-jarige Yannick Frijns uit Geldrop om het leven kwam. Yannick reed op de fiets naast een vriendin. Op een weg die niet verlicht was en waar geen fietspad langsloopt.

De zaak werd al eerder behandeld in juli van dit jaar. Ook toen werd er een half jaar celstraf geëist door het OM. De rechtbank besloot toen dat er aanvullend onderzoek moest komen, onder meer in de vorm van een reconstructie.

Lees verder