Vanaf 6 april geldt Nederland als een hoog risico gebied volgens het Robert Koch instituut wat betekent dat voor de chauffeurs

Update: 18:50   04-04-21

Volgens de website van het Bundesgesundheitsministerium für Gesundheit

zijn beroepschauffeurs die korter dan 72 uur in een risico gebied verblijven of niet langer dan 72 uur in Duitsland verblijven vrijgesteld van het overleggen van een negatieve PCR test.

De volledige tekst is hier te lezen: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html

 

 

Bericht van 13:30 04-04-21

Vanaf 6 april geld Nederland als een hoog risico gebied volgens het Robert Koch instituut.

Dit betekent dat iedereen die in de 10 dagen vanuit een risico gebied naar Duitsland reist voor binnenkomst in Duitsland een negatieve PCR test op verzoek moeten kunnen voorleggen aan de autoriteiten die niet ouder is dan 48 uur.

Voor personen die in de 10 dagen voorafgaand aan het betreden van het Duitse grondgebied in gebieden met een hoog risico zijn geweest, is er een verplichting om zich te registreren via deze website. Voor vrachtwagenchauffeurs is er geen uitzondering op deze verplichting. Er is wel een uitzondering op de registratieplicht (voor iedereen, dus ook voor vrachtwagenchauffeurs) als het gebied met een hoog risico zonder verblijf wordt doorkruist (transitverkeer).

 

Digitale aanmelding registratieplicht onder deze link   ->>>>   Digitale Einreiseanmeldung