Veertig centimeter te hoge truck kost chauffeur 1000 euro

Opnieuw heeft een te hoge vrachtwagen afgelopen week voor vertraging gezorgd bij de Noordtunnel. De 57-jarige Rotterdamse vrachtwagenchauffeur kreeg hiervoor een boete van 1.000 euro, zo meldt de politie vandaag.

Donderdagochtend rond 9.30 uur kwam bij de politie een hoogtemelding binnen op de A15 bij de Noordtunnel. De verkeerslichten waren op rood gegaan en de slagbomen voor de tunnel gingen dicht. Voor de tunnel, van Hendrik-Ido-Ambacht richting Alblasserdam, ontstond een file. Rijkswaterstaat haalde de vrachtwagen zo snel mogelijk tussen al het andere verkeer uit om de weg weer vrij te kunnen geven. Automobilisten stonden alsnog zo’n 15 minuten stil.

De vrachtwagencombinatie bleek na meting 4,41 meter hoog te zijn. Dit is 41 centimeter te hoog. De chauffeur van deze combinatie, een 57-jarige man uit Rotterdam, heeft hiervoor een bekeuring gekregen van maar liefst € 1000,- en moest ter plekke de lading door middel van een kraan eraf laten halen.

Rijkswaterstaat gaf aan dat deze hoogte behoorlijke gevolgen kan hebben voor de spullen die in de tunnel hangen zoals ventilatoren en bebording.
Wanneer dit eraf gereden wordt kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van de overige weggebruikers met een urenlange stremming tot gevolg…

 

Bron .Politie Drechtsteden-Buiten