Verbod op cabotage voor Kreiss

De Noorse Arbeidsinspectie heeft besloten om alle transportactiviteiten van Kreiss in het kader van de algemene schoonmaak te stoppen met ingang van vandaag. Dit betekent dat het bedrijf niet langer cabotage-opdrachten mag uitvoeren in Noorwegen.

We kunnen bevestigen dat een beslissing is verstuurd om het Letse transportbedrijf Kreiss te stoppen, dat van toepassing is op alle transportactiviteiten in Noorwegen in het kader van cabotage. De beslissing is geldig vanaf 20 januari, zegt Senior Inspector Mariann Nordal van de Noorse Arbeidsinspectie.

 

 

24 Noorse kronen per uur

Kreiss is lange tijd in conflict geweest met de Noorse Arbeidsinspectie met betrekking tot de beloning van zijn chauffeurs tijdens cabotage-opdrachten in Noorwegen. Een salarisniveau van 24 NOK (€2,40) per uur werd onthuld en zelfs na herhaalde bevelen kon het bedrijf niet voldoen aan de Noorse vereisten. Op een gegeven moment huurde Kreiss het Noorse advocatenkantoor van Deloitte in, zonder de situatie te verbeteren

Weigert te reageren op vragen

Volgens documenten die via een verzoek om toegang zijn ingediend, reageert Kreiss nu blijkbaar niet meer op de verzoeken van de Noorse Arbeidsinspectie, ondanks herhaalde oproepen met verzoeken om documentatie te openbaren.

Dwangsancties
In het verleden heeft Kreiss meerdere dwangsancties en stilstandwaarschuwingen voor specifieke voertuigen gekregen, terwijl verschillende bedrijven hun gebruik van het bedrijf voor cabotagevervoer in Noorwegen hebben stopgezet.

 

Bron:lastebil

Foto:lastebil

Vertaling redactie Tucker Appy