Waberer’s in de uitverkoop!! 

Waberer’s in de uitverkoop!!
Europa Partners, een private equity-fonds, overweegt haar belang in het Hongaarse beursgenoteerde transportbedrijf Waberer’s International Nyrt te verkopen. – volgens de Budapest Business Journal.

Waberer’s heeft al verschillende kwartalen verlies geleden, maar het management heeft toegezegd de toestand van het bedrijf te verbeteren.
De Hongaarse operator bevestigde de informatie: ‘Mid Europa heeft Waberer’s laten weten dat het Rothchild (financieel adviseur – redacteur) heeft aangesteld om hem te helpen bij het beoordelen van strategische opties met betrekking tot zijn investering in Waberer’s, waaronder de verkoop van zijn aandelen te steunen. “
De meerderheidsaandeelhouder van Waberer
Mid Europa bezit 71,99% van de aandelen van Waberer via CEE Transport.
Mid Europa, een toonaangevend private equity-fonds dat investeert in bedrijven in de Centraal- en Oost-Europese markt, heeft een meerderheidsbelang in Waberer’s International Nyrt. sinds mei 2011.
In 2016 verhoogde hij zijn belang in het bedrijf van 56,8% tot 97,1%. Een jaar later verkocht hij 1,8 miljoen aandelen, waardoor zijn belang werd teruggebracht tot iets meer dan 70%.