Wij hebben een overzicht van de restaurants die toegankelijk zonder “pass sanitaire” in Frankrijk

Restaurants toegankelijk zonder “pass sanitaire”
de decreet nr. 2021-699 van 1 juni 2021 (pdf-formaat – 317.5 kb – 08/11/2021), dat de algemene maatregelen voorschrijft die nodig zijn voor het beheer van het einde van de Coronascrisis, voorziet in een mogelijkheid tot vrijstelling van het tonen van een ” pass sanitaire ” om toegang te krijgen tot professionele wegrestaurants die, gezien hun nabijheid van de hoofdwegen, gewoonlijk worden bezocht door beroepsvervoerders (artikel 47-1-II, paragraaf 6°, punt d) .

De lijst van deze inrichtingen wordt per departement door de vertegenwoordiger van de Staat opgesteld.
Toegang zonder “gezondheidspas” is alleen van toepassing op beroepsbeoefenaren in het wegvervoer , mits dit aangetoond kan worden, andere klanten blijven onderworpen aan deze verplichting.

Om vervoerders te ondersteunen bij hun activiteiten, stelt Bison Futé een kaart ter beschikking voor alle restaurants die toegankelijk zijn zonder “gezondheidspas” .

Deze eerste kaart is gebaseerd op de lijst van inrichtingen die open mogen tijdens periodes van lockdown en avondklok, daarom kan deze enkele fouten bevatten en zal zeer snel worden bijgewerkt. De betrokken administraties en professionals kunnen elke noodzakelijke wijziging doorgeven aan dit adres: servicestrm@developpement-durable.gouv.fr

Met hetzelfde e-mailadres kunnen bestuurders ook elke problematische situatie melden.

Raadpleeg de kaart van restaurants die toegankelijk zijn zonder een “pass sanitaire” voor professionals in het wegvervoer.

 

Volledig scherm bekijken